Instalatii gaze

Suna acum

0788 388 625

Documentele necesare verificării instalației de gaze

bransamente gaze

Înainte de a efectua orice verificare a instalației de gaze, este important să vă asigurați că aveți toate documentele necesare pregătite și în regulă. Aceste documente sunt esențiale pentru a asigura conformitatea și siguranța instalației, iar lipsa lor poate duce la întârzieri sau probleme în procesul de verificare.

Iată câteva documente esențiale pe care ar trebui să le aveți la îndemână:

1. Notificarea privind serviciul necesar de verificare: Acest document include informații despre tipul și debitul aparatelor de consum din instalație și este necesar pentru a informa operatorul de sistem cu privire la serviciul de verificare necesar.

2. Proiectul tehnic al instalației de gaze: Dacă există un proiect tehnic al instalației, acesta trebuie prezentat în timpul verificării. În cazul în care nu există un proiect tehnic sau dacă documentația nu este disponibilă la operatorul de sistem, este posibil să fie necesar să se întocmească un nou proiect, ceea ce poate implica costuri suplimentare.

3. Verificarea ISCIR a centralei termice: Pentru instalațiile care includ centrale termice, este esențial să aveți certificatul de verificare ISCIR actualizat, valabil timp de 2 ani. Acest document atestă că centrala termică este în conformitate cu normele de siguranță și poate fi utilizată în condiții de siguranță.

4. Adeverința de verificare și curățare a coșurilor de fum și a canalelor de ventilare: Pentru a asigura o evacuare corectă a gazelor de ardere, este necesar să aveți o adeverință care să ateste că coșurile de fum și canalele de ventilare au fost curățate și verificate în ultimele 6 luni.

5. Certificatul de garanție sau procesul verbal de montare a racordului flexibil: Acest document este necesar pentru a atesta că racordul flexibil a fost instalat corect și în conformitate cu specificațiile producătorului. Este important să aveți o evidență a montajului acestuia pentru a confirma data și calitatea lucrării.

În concluzie, asigurarea că aveți toate documentele necesare pregătite pentru verificarea instalației de gaze este crucială pentru a asigura conformitatea și siguranța sistemului. Verificarea acestor documente înainte de a solicita serviciul de verificare vă poate economisi timp și poate evita întârzierile sau problemele în procesul de verificare. Fiți pregătiți și asigurați-vă că aveți toate documentele necesare la îndemână pentru a asigura o verificare eficientă și fără probleme a instalației de gaze.

Intervenții rapide

Asigurăm intervenții rapide în București și Ilfov

Echipa noastră dedicată de suport și asistență telefonică este gata să vă ajute de luni până vineri, prin telefon, între orele 10:00 și 17:00. Ne puteți contacta prin email oricând, zi sau noapte, și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

WhatsApp
1