Tel fix: 021.334.36.80
Tel fix/fax: 021.527.43.46
Mobil: 0721.631.761 / 0788.388.625
Email: contact@victoriaglobal.ro

Viktor Orban ataca Romania

Premierul ungar Viktor Orban a cerut marți, în timpul unei vizite a omologului său turc Ahmet Davutoglu la Budapesta, intensificarea eforturilor pentru asigurarea transportului gazelor naturale rusești prin Turcia către Europa Centrală.

putin1

Trebuie să acționăm pentru a aduce gazul din Turcia via Serbia către Europa Centrală și Ungaria’, a declarat Orban la conferința de presă comună cu premierul Davutoglu. El a precizat că obiectivul acestor eforturi este ‘asigurarea aprovizionării cu gaze a Ungariei după anii 2019-2020’, amintind de abandonarea proiectului South Stream, care impune găsirea unor rute alternative de aprovizionare cu gaze rusești — evitând teritoriul Ucrainei—, varianta sugerată de Rusia fiind un gazoduct care să treacă prin Turcia.

Viktor Orban a adăugat că ‘Ungaria este practic blocată‘ de România și Croația, întrucât cele două țări nu au realizat conductele de interconectare necesare, notează MTI. Drept urmare, el a insistat că țara sa nu are altă opțiune în afara gazoductului ce ar aduce gazele rusești prin Turcia.

La rândul său, premierul Davutoglu a declarat la aceeași conferința de presă că Turcia este pregătită să ofere tot sprijinul pentru asigurarea aprovizionării cu energie a Ungariei și Europei Centrale și că este deschisă ideii de a coopera cu țările din această regiune pentru construirea unei conducte prin care să primească gazele importate din Rusia.

Lasă un răspuns