Tel fix: 021.334.36.80
Tel fix/fax: 021.527.43.46
Mobil: 0721.631.761 / 0788.388.625
Email: contact@victoriaglobal.ro

Putin: „Suspendarea alimentarii cu gaze miroase a genocid”

Decizia Kievului de a suspenda alimentarea cu gaze naturale a regiunilor controlate de separatisti prorusi in estul Ucrainei „miroase a genocid”, a denuntat presedintele rus Vladimir Putin, relateaza Euronews.

gaze_70160900

 

Seful statului rus a facut aceasta declaratie extrem de dura in contextul in care compania nationala ucraineana Naftogaz a anuntat anterior ca o conducta de transport a gazelor naturale a fost avariata in timpul confruntarilor armate dintre fortele separatiste si trupele proguvernamentale.

Conducta a fost reparata intre timp. Insa Moscova a inceput sa livreze gaze naturale in mod direct regiunilor separatiste Donetk si Lugansk, aflate sub controlul rebelilor.

Este deja foamete acolo, OSCE a spus ca este o catastrofa umanitara, iar acum ei taie alimentarea cu gaze. Cum se cheama asta? Miroase deja a genocid„, a declarat Putin, potrivit unor imagini difuzate de televiziuni. Kievul si Moscova se afla intr-un conflict cu privire la pretul alimentarii cu gaze naturale de un an.

Acest lucru a adancit prapastia in relatiile diplomatice dintre cei doi vecini, pe fondul confruntarilor armate din estul tarii. Comisarul european insarcinat cu Energia Marcos Sefcovic a propus negocieri „foarte curand”, in vederea solutionarii disputei.

Lasă un răspuns