Tel fix: 021.334.36.80
Tel fix/fax: 021.527.43.46
Mobil: 0721.631.761 / 0788.388.625
Email: contact@victoriaglobal.ro

Liderul mondial în producția eoliană vrea în România

Țara noastră devine o locație atractivă pentru companiile specializate în producerea energiei eoliene. Tot mai multe nume importante din domeniu și-au anunțat, în ultima vreme, intenția de a veni în România în vederea dezvoltării unor proiecte. 

energie-eoliana-romania-lider-al-europei-centrale-si-de-est-523ed_article-main-image

Se pare că Iberdrola, companie spaniolă și lider mondial în ceea ce privește producția de energie eoliană, dorește să construiască centrale eoliene în România. 

Spaniolii vizează încheierea unui parteneriat cu Hidroelectrica, potrivit directorului general al companiei de stat autohtone, Traian Oprea. Cifrele totale ale proiectului, în acest moment, presupun o investiție totală estimată între 200 și 300 de milioane euro și construcția unor centrale eoliene cu o capacitate totală de 1600 MW. Această inițiativă nu este însă singura pe cale să se materializeze. 

Norvegienii au în plan dezvoltarea unor parcuri eoliene pe teritoriul României, contactând în acest sens reprezentanții Hidroelectrica. Alte companii gata să investească în România, în acest domeniu, sunt Enel din Italia, Gaz de France, Renovatio Power sau Petrom.

Lasă un răspuns