Tel fix: 021.334.36.80
Tel fix/fax: 021.527.43.46
Mobil: 0721.631.761 / 0788.388.625
Email: contact@victoriaglobal.ro

ACORD intre Kiev si Moscova in privinta livrarilor de gaze

Uniunea Europeana a obtinut, luni seara, un acord intre Kiev si Moscova pentru a asigura continuarea livrarilor de gaze naturale catre Ucraina pana la sfarsitul lunii martie si pentru a securiza astfel tranzitul prin aceasta tara al livrarilor de gaze cumparate de europeni, a anuntat Comisia Europeana, transmite AFP.

serviciile noastre5

Grupul rus „garanteaza la randul sau tranzitul gazelor achizitionate de UE si va livra Ucrainei, potrivit intelegerii intre cele doua parti, pana la 114 milioane de metri cubi de gaze pe baza preplatilor primite„.

Cei doi au convenit, de asemenea, sa se ocupe in cadrul unei alte intalniri de disputa lor asupra livrarilor de gaze naturale in regiunile Donetk si Lugansk, cazute in mainile separatistilor pro-rusi, se afirma in declaratie. „Am reusit sa ajungem la un acord pentru pachetul de iarna (valabil pentru sase luni, in octombrie 2014, pe pretul de achizitie si cantitatile pe care le livreaza Gazprom pentru grupul ucrainean Naftogaz)„.

Uniunea Europeana cumpara in fiecare an aproape 130 de miliarde de metri cubi de gaz din Rusia si jumatate din aceasta cantitate tranziteaza Ucraina cu destinatia Polonia, Slovacia, Ungaria si Romania.

 

 

Lasă un răspuns